Gezonde spanning voor de start

Zo kort voor het begin van de Dakar 2015 is er van stress geen sprake bij Hans Vogels. De motorrijder heeft het prima naar zijn zin in Buenos Aires en de keuringen verliepen verrassend vlot. “Alles gaat vlekkeloos,” vertelde Vogels, onderweg naar het parc fermée om daar zijn motor te parkeren. “Wat mij betreft kan het pak aan en kunnen we vertrekken.”

Vorig jaar, aan de vooravond van zijn eerste Dakar, was Vogels een stuk onrustiger. Nu hij beter weet wat hem te wachten staat, is er nog slechts gezonde spanning. “Ik merkte het bij de keuringen al. Dat is best een hoop geregel. Vorig jaar was het hectisch en een boel gedoe. Nu had ik thuis alles goed voorbereid en fietsten we er zo doorheen. Het was een fluitje van een cent.”

Vogels is de hele week al hartstikke relaxt. Samen met zijn Sjaak Martens heeft hij Buenos Aires verkend en er een gezellige tijd van gemaakt. “Gisteren wilde ik even op mezelf zijn, dus ik ben op het gemak naar het hotel gewandeld en lekker op tijd naar bed gegaan. Ik kan goed mijn rust pakken. Ik weet ook hoe belangrijk dat is.”

Met de andere Dakargangers heeft Vogels nog niet veel contact gehad, maar hij verwacht dat dat morgen bij de briefing wel komt. “Dan is iedereen klaar en is er tijd om even bij te kletsen hier en daar.” Vogels kijkt uit naar de podiumstart van morgenavond en de parade door de stad. “Van die mooie, brede avenues en al die mensen hier… De ambiance is echt geweldig. Dat wordt wel een mooie show.”

Door Natascha Kayser, Rallymaniacs